Dorpsdijk 48c, 3161 KG Rhoon

sales@portexlogistics.com

+ 31 10 501 5130

NIEUWS

PORTEX TROTS SPONSOR VAN SV POORTUGAAL

Portex Logistics mag met recht één van onze waardevolle hoofdsponsors van sv Poortugaal worden genoemd. De logistieke dienstverlener is van oudsher expediteur en eigenlijk de architect van het transport. Deze intermediair tussen verlader en ontvanger regelt alle benodigde transportmiddelen, opslag en documentatie, die vereist zijn voor de export of import van goederen. Deze is succesvol wanneer de belofte van de verkoper qua levertijd wordt geleverd. Patrick begon ooit het bedrijf op zijn zolderkamer in 2011 en de directeur-eigenaar is inmiddels verhuisd naar een fraai pand aan de Dorpsdijk 48c in Rhoon. Druk in een telefoongesprek vertrouwt hij zijn klant, “Van tevoren problemen voorkomen, daar zijn wij voor.” Er is veel bedrijvigheid op de werkvloer, waar boekingen en planningen worden uitgevoerd voor een diversiteit aan klanten naar voornamelijk Portugal en Spanje.  

Portugese connectie

“Mijn opleiding is eigenlijk MTS Elektrotechniek, maar in de jaren tachtig begon ik bij BG Freight Line en dan knoop je andere draadjes aan elkaar. Daar heb ik vijf jaar gewerkt en maakte veel overuren. Brian Geluk was mijn leermeester. Ontzettend veel van geleerd.” Vervolgens werd hij weggelokt naar Portbridge met veel meer centjes en verantwoordelijk voor trucking en groupage. Daarna was DYFO zijn volgende werkgever. “Ik ben geen workaholic, maar maak graag lange dagen, omdat het gewoon leuk werk is. Via mijn Portugese connectie werd ik gepusht om een eigen agentschap op te richten. Dat was het begin van Portex, een samenvoeging van haven en expeditie met een knipoog naar het land Portugal.”

Oceaan aan services

Met warehouses in Barcelona, Madrid en Lissabon heeft hij inmiddels een groot netwerk opgebouwd. “Wij verzorgen vervoer via land, zee en lucht plus de opslag van goederen. We bieden ook diensten aan buiten het Iberische schiereiland naar Ibiza, Tenerife en Tunesië. Met twee chauffeurs kun je een lading binnen 2 dagen over 2300 km van Rotterdam naar Lissabon brengen. Daar kun je met shortsea niet tegenop als het om snelle leveringen gaat. Uiteraard voelen wij de concurrentie, maar in de zomermaanden is het bijzonder druk. Door terug lading kunnen wij hele scherpe tarieven aanbieden.” Jacob van den Belt neemt deel aan het gesprek, verantwoordelijk voor Portex Ocean, de internationale poot van het bedrijf met zeevrachten en services naar andere continenten.

Voetbalsuccessen

Automatisch switcht het verhaal naar voetbal en Patrick herinnert zich nog de succesvolle periode als spits in het eerste van Excelsior Pernis. “Prachtige tijd en vervolgens heb ik bij Rozenburg ook gloriejaren meegemaakt, maar uiteindelijk bouwde ik af bij Oude Maas. Kreeg last van mijn kruisband en nu nog voel ik die knie, maar je leert ermee leven.” Op de vraag wat zijn mooiste moment was, veert hij op. “Met Oude Maas tegen Rhoon vijf minuten voor tijd de winnende goal maken was wel heel uniek!” Jacob was zeer succesvol als keeper en Patrick grapt, “omdat ie niet kon voetballen!” Jacob lacht, maar hij kan bogen op een erelijst met zijn debuut in de eredivisie als zijn hoogtepunt onder de lat bij RBC. Hij begon bij Feyenoord en doorliep alle selectieteams en stond ook in het doel van Excelsior en promoveerde met RBC naar de eredivisie. Daarna waren het VVV, DOTO, ASWH, SC Feyenoord en RVVH. Als slot zette hij de kroon op zijn carrière in 2015 met promotie van Oude Maas naar de 1ste klasse. Zeker niet slecht voor iemand die niet kan voetballen.

sv Poortugaal

Beiden zijn zij onder de indruk van de vlekkeloze en snelle fusie. Sommige adviezen zijn niet uitgevoerd, maar al met al zijn wij een voorbeeld voor andere clubs. Patrick zou met budgetten per afdeling werken, maar dat is iets persoonlijks. In 2013 is hij met sponsoring begonnen en is content met het de huidige staat van de club. Zelf support  hij het team van zijn zoon Ravi, die in de J014 selectie speelt. Jacob had nog de ambitie om keeperstrainer bij de hoofdmacht te worden, maar een verschil van inzicht met de toenmalige trainer liep helaas op niets uit. Nu is hij keeperstrainer van de jeugd in de leeftijd van 9 tot 13 jaar. “Heerlijk om te doen en de progressie te zien.” Verder is hij betrokken bij de begeleiding van zoon Jesse, die in de JO13 selectie succesvol is. Op de vraag wat nog beter kan, zijn zij eensluidend. Jacob legt uit, “Ik mis het familietoernooi aan het einde van het seizoen, dat verhoogt de betrokkenheid van leden en ouders. Iemand die burgers bakt, kramen voor de kinderen, lokale sponsors en een balletje trappen. Uiteraard was dat dit jaar niet mogelijk, maar het jeugdbestuur zou dit zeker op de kalender moeten zetten.”

MEER NIEUWS

 ADR EN GEVAARLIJKE GOEDEREN 

 Het vervoeren van gevaarlijke stoffen en/of ADR-goederen vraagt om specialisme. ADR transport is aan strikte regels en voorwaarden gebonden, daarom is er specifieke wet- en

Lees verder »
nl_NLNederlands